De metafoor van een emmer met water vullen
Geen verslaving maar gedrag
Marcel Borst
Geen verslaving maar gedrag
09/19/2021
2 min
0

De metafoor van een emmer met water vullen

09/19/2021
2 min
0

Ik woon in mooi Mokem aan het woelige water van de krachtige Kostverlorenvaart. Een water dat al in het jaar 1350 door de landerijen rond “Amstelredamme” de verbinding vormde van het noorden naar zuiden. Op mijn balkonnetje, kijk ik recht op de machtige Westertoren.

Op mijn balkon staan grote bakken geraniums. Makkelijke planten, het hele jaar door volop in de bloemen. Ze kunnen tegen een stootje en tegen langere tijd zonder water. Ook belangrijk voor stadsmensen zoals ik.

Vorige week wilde ik ze weer eens een emmertje water geven.

Nu moet je weten dat wij vorig jaar een kleine verbouwing hebben gehad. De ouderwetse radiatoren gingen eruit, moderne vloerverwarming kwam erin.

Een oelewapper van een bouwvakker heeft toen per ongeluk de leiding van de keukenwaterkraan doormidden gezaagd. Geen probleem, de vloer lag toch al open en hij heeft het ook netjes gerepareerd met een helaas iets te smal tussenstukje. Omdat hij de goede diameter niet bij zich had. Maar dit zou ook prima werken. Het zag er stevig en stabiel uit voor mij als leek op dit gebied.

Ik heb 6 weken lang dit iets te krappe reparatiestukje gezien, voordat de vloer weer werd dichtgemaakt en afgemaakt met een prachtig nieuwe topvloer.

Dat reparatiestukje zal ik dus nooit meer zien.

Maar het effect van die iets te kleine diameter is dat onze keukenkraan nu water geeft op slechts 30% van de normale waterdruk.

Had ik maar even nagedacht over dat tussenstukje. Had ik maar een expert mee laten kijken toen de kans er nog was om het te laten fixen. Maar helaas.

 

Niemand die mij daar toen op heeft gewezen

Ik vul dus een emmer water voor mijn geraniums en het duurt voor mijn gevoel een eeuwigheid voor ie vol is. De eerste bak planten krijgt eindelijk water en ik loop terug om de 2e emmer te vullen. Ik krijg gelijktijdig een Whatsapp berichtje. Ik lees m, terwijl de emmer zich vult. Ik antwoord ook meteen effe. Voor mijn gevoel kijk ik een paar seconden later weer naar de emmer en die is dan al bijna vol.

HUH, zo snel? Heeft iemand die kraan opeens gefikst ofzo?

En daar zit dus een hele wijze les voor elke roker die stopt met roken!

Want waar ik bij het wachten op de 1e emmer het gevoel kreeg dat het een eeuwigheid duurde, was het voor mijn gevoel die 2e emmer binnen een paar seconden al gefikst.

Zo werkt het ook met het “missen” van de sigaret als je net bent gestopt

Als je focust op het gevoel dat je krijgt als je de sigaret mist, dan duurt dat gevoel echt een eeuwigheid. Als je jezelf afleidt door andere dingen te doen, dan is het zo voorbij.

Gewoon omdat ons brein zo werkt.

 

Waar jij aandacht aan geeft, dat groeit

Geef dus geen aandacht meer aan de ontwenningsverschijnselen. Dan vallen ze reuze mee en zijn ze zo voorbij. Om nooit meer terug te komen. Hoe je dat het beste kunt doen vertel ik je uitgebreid in mijn online programma en in de 5 weken dagelijkse nazorg die je daarna ook van mij kunt krijgen.

Daarom hebben rokers die mijn programma doen geen last meer van gedachten of behoefte aan een sigaret. Ook niet als ze net zijn gestopt.

Gewoon, omdat ik ze leer de kracht van het onbewuste in te zetten. Want als je een expert mee laten kijken als de kans er is om het in één keer goed te doen, dan pak je die kans.

Niemand die mij daar toen op heeft gewezen bij mijn waterkraan. Ik wijs je er nu op bij jouw wens om te stoppen met roken.

Zodat ook jij bij die groep rokers hoort zijn die met mijn begeleiding in één keer van het roken afkomen. Zonder enige moeite te hoeven doen.

Klik hier als dit gewoon te mooi klinkt om nu niet op te pakken. Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar. Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding.

Reacties
Categorieën