De loterij van de dood

De loterij van de dood

Ik krijg regelmatig reacties op mijn Facebook: Dat ik eerst maar eens de alcoholisten moet aanpakken. Of de softdrugs. De pillen op de feesten. Waarom daar nooit iemand over zeikt. Daar vallen veel meer doden! Rokers voelen zich al snel in hun vrijheid aangetast als ze aangesproken worden op hun desastreuze rookgedrag. Aangesproken uit bestwil. Apart.

Ik heb mij gespecialiseerd om rokers van het roken af te helpen. Apart dat ze dan roepen dat ik eerst maar eens iets moet doen om alcoholisten hun drankje af te pakken. Alsof je bij je autodealer staat die overgaat op alleen nog maar elektrische auto's en dan heel hard roept: "Ga eerst maar eens die vervuilende vliegtuigen verbieden!"


Tabak op nummer 3

Er vallen veel slachtoffers. Iedere dag. 

Slachtoffers door verkeersongelukken, door drugs, door drank, door agressie. En door roken.

Op de lijst met de meest schadelijke drugs staat Crack op nummer 1. Het is een goedkoop en gemakkelijk verkrijgbare drug en daarom razend populair. Het maakt je helemaal kapot. Na één keer gebruiken krijg je zo'n kick, dat je daar absoluut meer van wilt. Je bent dus direct verslaafd. Vandaar met stip op nummer 1.

Daarna volgt Heroïne. Ook zo'n lekker goedje. Denk even terug aan de jaren '80 toen de junkies overal rondlopen en alles wat los en vast zat stalen om maar aan hun genoegen te komen.

Op plek nummer drie staat een bekende: Tabak.

Inderdaad. Tabak staat gewoon in de top-3 van de meest schadelijke drugs die er zijn. 

Op plek 4 staan de slaapmiddelen. Echt waar. Gewoon voorgeschreven door de huisartsen en betaald door de zorgverzekering. Alcohol staat op nummer 5. Op plek 8 staan de pijnstillers. Ook gewoon voorgeschreven door de huisartsen en betaald door de zorgverzekering (dus door jou en mij).

Je zou bijna kunnen zeggen dat de huisarts de grootste dealer in dit land is en de zorgverzekeraar de financiële maffioso daarachter. 

Cannabis staat overigens pas op plekje nummer 10 en XTC staat op plekje nummer 12.


Hoe komen ze nou aan deze volgorde? 

Al die stoffen zijn door experts beoordeeld op een aantal aspecten: Acute en blijvende vergiftiging, mate van verslavingsgevoeligheid en ze de individuele en maatschappelijke schade die ze veroorzaken.

Maar.... 

Als we naar de bijbehorende slachtoffers kijken, dan zien we opeens een heel ander rijtje! Oeps.... 

Gemiddeld valt er in Nederland namelijk slechts 1 drugsdode per dag. Aan alcohol overlijden "maar" 15 mensen per dag. En daar zijn de onschuldige verkeersdoden bij opgeteld.

En wat denk je van roken? 

Het afgelopen jaar overleden meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken! Dat zijn er maar liefst 2 per uur. Met stip op nummer 1.


20.000! 

Dat is per jaar meer dan alle coronagevallen tot nu toe bij elkaar. Aan Corona zijn afgelopen 2 jaar gemiddeld per jaar slechts 9.450 mensen overleden. Das minder dan de helft! Als je dit leest dan is het toch schokkend om te weten dat jij gewoon een tientje per pakje betaalt om in de loterij van de dood voor de hoogste kans te gaan op een vroegtijdig einde?

En wat voor een einde.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book