De decembermaand

De decembermaand

December blijft een bijzondere maand. Met de kerstnummers die galmen door de boxen, de jingle bells klingelen alweer tussen mijn oren. Je wordt weer doodgegooid met de top 25.000 aller tijden en dan komen altijd weer die goede voornemens…

Nostalgie.

En ik moet eerlijk bekennen dat ik daar stiekem best wel effe lekker op ga.

Heb je de revival van Toppop al gezien op TV? Volgens mij is het nu elke avond raak. Even 45 minuten terug naar je jeugd, terug in de memory lane.

Ik herinner me nog goed dat wij als pubers altijd Toppop wilden zien op zaterdagavond om 19:00 uur en mijn opa, die elke zaterdagavond bij ons verbleef, bij binnenkomst al riep dat op Nederland 2 “Wie van de drie” kwam.

Mijn moeder zat dus elke week in een spagaat.

Voor de jonkies onder ons: Toen had je nog maar 1 TV in huis, met 2 televisiezenders, dus je moest echt kiezen. En nee, er waren toen nog geen tablets of smartphones.

Gisteren zat ik weer eens weg te zwijmelen. Met een onovertroffen ballet van Penny de Jager durbij (tering, wat was dat een iel, fragiel, klein beweeglijk opdondertje zeg!) en uiteraard ook weer die unieke kop van Ad Visser die maar niet oud wil worden.

Gisteren kwam de superhit van Gloria Gaynor even langs. Het lijflied dat elke nicht in Nederland die zichzelf serieus neemt, zo meezingt: “I will survive”.

En toen hoorde ik opeens een roker zingen over haar laatste falen om te stoppen. Met een belangrijke les en opdracht als jij ook nog steeds wilt stoppen.

Ja, echt waar, ik ben bijna 24 uur per dag met rokers bezig. Ik hoor het nu zelfs al in popsongs tijdens de kerstperiode. Het is volgens mij één grote samenzwering van de maatschappij naar mij toe! En naar de rokers natuurlijk.

Let maar eens op.

Je hebt de zoveelste poging gedaan om van die rotsigaret af te komen.

Na een paar moeilijke weken of maanden waar die sigaret steeds maar in je hoofd bleef dolen, is ie nu opeens weer terug in je leven. Je weet niet eens hoe, maar opeens doe je het weer. Maakt hij je het leven weer zuur.

Ondanks dat hij je hele leven continue stress en frustratie opleverde, zit ie nu opeens gewoon weer bij je op de bank. Je rookt weer. Maar je hebt er echt geen zin meer in. Frustratie ten top. Je wilt dat hij zijn sleutel inlevert en voorgoed vertrekt. En dan besluit je dat het nu welletjes is en je zingt (uit volle Borst graag):

“At first I was afraid, I was petrified
Kept thinking I could never live without you by my side
But then I spent so many nights thinking how you did me wrong
And I grew strong
And I learned how to get along
And so you’re back
From outer space
I just walked in to find you here with that sad look upon your face
I should have changed that stupid lock, I should have made you leave your key
If I’d known for just one second you’d be back to bother me
Go on now, go, walk out the door
Just turn around now
‘Cause you’re not welcome anymore
Weren’t you the one who tried to hurt me with goodbye?
You think I’d crumble?
You think I’d lay down and die?
Oh no, not I, I will survive”

De belangrijkste les zit in de derde en vierde zin. Als je dat doet, dan kom je eindelijk van de sigaret af.

Het is een opdracht die ook in mijn online programma zit: Bedenk je eens (en schrijf het vooral op) hoeveel onrecht die sigaret jou dagelijks aandoet. Wat voor sores en frustratie en ellende het eigenlijk veroorzaakt en kijk daarvoor dan eens door de ogen van iemand die jouw lief heeft, die niet rookt.

Wat zou die persoon allemaal op kunnen noemen aan negatieve kanten van die rotsigaret?

Denk er eens over na.

Doe er een paar dagen over om het lijstje steeds langer te maken en besluit dan dat je dat niet meer wilt.

I will survive.

Of laat mij je stap voor stap helpen en begeleiden naar het een niet-roker zijn. Want dan heb je geen enkele gedachte of behoefte meer aan een sigaret. Dan heeft dat rookgedrag van jou eindelijk de sleutel bij je ingeleverd en heb jij voor de zekerheid ook nog even de sloten omgewisseld. Zodat je een niet-roker blijft. Hoe cool is dat?

You will survive.

Klik hier als ik je verder van het roken af mag helpen.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book