Corona stress en roken
Geen verslaving maar gedrag
Marcel Borst
Geen verslaving maar gedrag
11/09/2020
1 min
0

Corona stress en roken

11/09/2020
1 min
0

Ik zie en hoor nu genoeg verhalen voorbij komen van mensen die gestopt waren met roken maar door corona weer zijn begonnen.

En wat blijkt, een kwart van de rokers is juist meer gaan roken sinds de coronacrisis! Door alle stress vinden rokers nu vrede in een sigaretje. En dat terwijl rokers gevoeliger zijn voor virusinfecties en dus waarschijnlijk ook voor het coronavirus.

Rokers hebben namelijk minder goede afweer in hun longen. Eenmaal besmet lopen rokers een groter risico om heel erg ziek te worden. Rokers hebben ook meer kans de ziekte te verspreiden omdat ze meer hoesten.

Gelukkig zorgt dit ervoor dat er ook genoeg rokers zijn die wèl willen stoppen met roken. Dit omdat ze bang zijn om het coronavirus zelf op te lopen.

Zo ook een oud collega, hij nam vorige week contact met mij op.

Via LinkedIn wist hij dat ik bedrijfssessies doe en daar het rokende personeel laat stoppen met roken. Hij wilde dat ook.

Want hij rookte niet zo heel veel, maar het laatste half jaar, vanwege het thuis werken en Corona, begon hij langzaam aan steeds meer te roken. En dat wilde hij voorkomen. Dus dan maar helemaal stoppen met roken.

Wat is daar nu de reden van?

Verveling.

Mensen die thuis werken en zich niet kunnen concentreren of die zich vervelen omdat ze niet veel te doen hebben, pakken dan automatisch de sigaret.

Dat zijn ze gewend in die situaties.

Dat is hun normale rookgedrag. Maar nu betekent dat dat ze steeds meer gaan roken. Dat ze steeds meer afhankelijk worden van nicotine en dat het in de toekomst steeds lastiger is om dan het schip nog te keren.

Mijn collega was er op tijd bij. Die had door wat er gebeurde en is nu een niet-roker.

Wil jij dat ook?

Wil jij ook juist nu stoppen met roken? Wil jij een niet-roker zijn en blijven?

Laat je dan door mij informeren over de top-13 beste methoden om te stoppen met roken. Je staat verbaasd van de slechte keuzes die je tot nu toe hebt gedaan, want die staan allemaal op plek 9 of lager.

Doe dus eens iets anders. Iets dat wel werkt.

Er zijn nog minimaal 9 andere methoden die veel beter werken en die bijna niemand toepast.

Schrijf je in voor mijn gratis webinar dan weet jij ook welke betere keuzes je kunt maken om in één keer een niet-roker te zijn.

Klik hier voor het gratis webinar.

Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding

Reacties
Categorieën