arrow_drop_up arrow_drop_down

Corona stress en roken

Ik zie en hoor nu genoeg verhalen voorbij komen van mensen die gestopt waren met roken maar door corona weer zijn begonnen.

En wat blijkt, een kwart van de rokers is juist meer gaan roken sinds de coronacrisis! Door alle stress vinden rokers nu vrede in een sigaretje. En dat terwijl rokers gevoeliger zijn voor virusinfecties en dus waarschijnlijk ook voor het coronavirus.

Rokers hebben namelijk minder goede afweer in hun longen. Eenmaal besmet lopen rokers een groter risico om heel erg ziek te worden. Rokers hebben ook meer kans de ziekte te verspreiden omdat ze meer hoesten.

Gelukkig zorgt dit ervoor dat er ook genoeg rokers zijn die wèl willen stoppen met roken. Dit omdat ze bang zijn om het coronavirus zelf op te lopen.

Zo ook een oud collega, hij nam vorige week contact met mij op.

Via LinkedIn wist hij dat ik bedrijfssessies doe en daar het rokende personeel laat stoppen met roken. Hij wilde dat ook.

Want hij rookte niet zo heel veel, maar het laatste half jaar, vanwege het thuis werken en Corona, begon hij langzaam aan steeds meer te roken. En dat wilde hij voorkomen. Dus dan maar helemaal stoppen met roken.

Wat is daar nu de reden van?

Verveling.

Mensen die thuis werken en zich niet kunnen concentreren of die zich vervelen omdat ze niet veel te doen hebben, pakken dan automatisch de sigaret.

Dat zijn ze gewend in die situaties.

Dat is hun normale rookgedrag. Maar nu betekent dat dat ze steeds meer gaan roken. Dat ze steeds meer afhankelijk worden van nicotine en dat het in de toekomst steeds lastiger is om dan het schip nog te keren.

Mijn collega was er op tijd bij. Die had door wat er gebeurde en is nu een niet-roker.

Wil jij dat ook?

Wil jij ook juist nu stoppen met roken? Wil jij een niet-roker zijn en blijven?

Laat je dan door mij informeren over de top-13 beste methoden om te stoppen met roken. Je staat verbaasd van de slechte keuzes die je tot nu toe hebt gedaan, want die staan allemaal op plek 9 of lager.

Doe dus eens iets anders. Iets dat wel werkt.

Er zijn nog minimaal 9 andere methoden die veel beter werken en die bijna niemand toepast.

Schrijf je in voor mijn gratis webinar dan weet jij ook welke betere keuzes je kunt maken om in één keer een niet-roker te zijn.

Klik hier voor het gratis webinar.

Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding

Over de schrijver
Marcel Borst is werkzaam als gecertificeerd hypnotherapeut in Amsterdam West. Hij heeft diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Hij is ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heeft hij vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer. Daar is Marcel uiteindelijk afgestudeerd als NLP practioner en master en als Master Hypnotherapist in 2012. Marcel heeft daarna nog vele trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon Marcel al heel snel mensen van het roken af te helpen. Hij bleek hier heel succesvol in te zijn. Zijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast 1:1 sessies, groepssessies en een online programma voor stoppen met roken, geeft Marcel ook workshops en bedrijfstrainingen stoppen-met-roken.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je ook over alle gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel gaat stoppen met roken! 

Als je hieronder je naam achterlaat ga je akkoord met de ontvangst van mijn e-book via email met als bonus extra tips en adviezen ook via email. Uiteraard kun je bij elk advies jezelf ook weer uitschrijven met slechts één druk op de knop.

Stoppen met Roken gratis e-book