Ben jij net als Tom en Jerry?

Ben jij net als Tom en Jerry?

In mijn jeugd keek mijn vader altijd naar Tom en Jerry. Of keken wij en keek hij mee? Nee, het was toch echt altijd andersom. Die man heeft wat afgelachen om de humor van de kat en de muis die elkaar elke keer weer in het leven zuur maakten.

Zo herinner ik me een scène (die heel vaak als thema terugkwam), waarin het muisje Jerry, Tom met een hard voorwerp bovenop de kop sloeg. Een hamer of een koekenpan, een omgezaagde vallende boom of een rotsblok dat vanaf het dak naar beneden werd gegooid.

Precies op de snoetert van kat Tom.

En kan hoorde je een fluitgeluid dat van laag naar hoog ging. Pffffffttttt.
En dan zag je een enorme paddenstoel van een bult op het hoofd van Tom verschijnen. Pijnlijk.

Op een keer stond Jerry de paddenstoel weer terug te stampen. Om het goed te maken met de boze kat. De bult verdween weer in de schedel maar zodra Jerry tevreden weg stapte, keerde de bult onmiddellijk weer terug.

Pfffftttt.

Of Jerry stampte de bult naar binnen, waarna de paddenstoel onmiddellijk een paar centimeter verder op het hoofd opnieuw verscheen. Zo konden we minutenlang worden vermaakt met één en dezelfde grap, met een zich verplaatsende bult op de kop.

Rokers doen dat ook.

Die vermaken zich ook continue met dezelfde ‘grap’. Maar net als bij Tom en Jerry, is dat eigenlijk geen grap, maar doodserieus.

Want net als Jerry, die de bult terug drukt door er nog harder op te slaan of te springen, waardoor de volgende bult alweer ontstaat, drukken rokers de stress weg die ze voelen als gevolg van de nicotine van de vorige sigaret, door weer een nieuwe sigaret op te steken.

Met een hamer of een pan op je kop slaan leidt tot een bult, een sigaret roken leidt tot een lichaamsreactie die stress veroorzaakt. Tot die stress zo groot is, dat de roker een nieuwe sigaret nodig denkt te hebben om de stress die ze voelen weer op te heffen. En zo komt die stress, die bult elke keer weer terug. Dag in, dag uit. Week in, week uit. Maand in, maand uit. Jaar in, jaar uit.

Tot je geen dagen meer over hebt.

Of veel eerder, als je eenmaal doorhebt waar je mee bezig bent en besluit dat je die onzinnige oefening niet meer gaat doen. Zodat de bult op je hoofd kan genezen en niet meer terugkomt. Zodat de nicotine en de stress uit je lichaam verdwijnen die je niet meer nodig hebt.

Daar hoef je geen maanden strijd voor te voeren. Daar hoef je geen wilskracht voor te hebben. Dat kan al door te besluiten dat je een niet-roker wilt zijn en mijn begeleiding in te zetten. Zodat je geen enkele gedachte of behoefte meer hebt aan een sigaret.

Wil jij je rookgedrag veranderen in dat van een niet-roker? Ik help je daar graag bij.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book