Als een gestreste kip in de tuin

Als een gestreste kip in de tuin

Ik zit in de binnentuin een kop thee en een mierzoet broodje op te eten. Het is mijn ontbijt in het hotel. Er is geen andere keuze dan mierzoete broodjes. Dus hou ik het op één broodje waar ik het meest zoete hart uit weg kan schrapen. Een soort van spijsophoping zoals ook altijd in kerstbroden zit. Je kent het wel. Maar dan nog zoeter.

Later in de stad nemen we wel even een echt ontbijt.

10 meter verderop staat een dame. Ze zuigt aan een sigaret met een trolley koffer in haar andere hand.
Ze zuigt veel en diep en snel.
Alsof ze meedoet aan een wedstrijd sigaret zuigen van het Guinness book of records.
Geniet ze ervan? Ik denk het niet. Ze zuigt te gestrest om te genieten van het sigaretje.
Ik kan het niet laten. Ik spreek haar aan.

Ze heeft weinig tijd. Zij en haar vriendinnen moeten weg anders zijn ze niet op tijd voor de bus. Zij checken nu uit.

Zij moest kiezen.

Of nog even snel naar het toilet óf nog even snel een sigaret. Straks mag ze niet meer roken in de bus. Vandaar de stress. Vandaar de geknepen houding met haar benen. Ze koos namelijk voor de sigaret. En op de kamer mocht ze ook al niet roken.

Je moet nogal onder de plak zitten van de nicotine als je het toilet hiervoor opgeeft. Hoe moet deze marteling voor haar aanvoelen?

Hoe fijn zou het zijn als zij een niet-roker was en dus alle tijd had om lekker even rustig te ontlasten. Om de blaas leeg te laten lopen en te genieten van dat ontspannende gevoel aan het einde van de rit.

Om niet gestresst elke keer weer een sigaret te moeten zuigen zodra die sigaret haar volledig overneemt en in zijn macht houdt.
Hoeveel zou zij ervoor over hebben om van die dwang af te zijn?

Ik weet het niet. Ik weet wel dat alle niet-rokers na mijn online programma, achteraf heel blij zijn dat ze dit niet meer hoeven te ondergaan. Het is de grootste kwelling van rokers: het verplichte nummer. De drang niet langer kunnen weerstaan.

Het is ook een wijs advies.

Herken jij jezelf in vergelijkbare situaties?

Heb jij ook situaties waarvan je zegt dat je blij zal zijn als je dat niet meer hoeft te ondergaan omdat je een niet-roker bent?

Schrijf deze dan eens op met pen op papier. Dus niet op je smartphone of computer, maar met de hand. Dan heeft het onbewust veel meer impact. Bekijk jezelf eens vanuit de ogen van een niet-roker.
Bedenk eens minimaal 5 vergelijkbare situaties die je regelmatig overkomen omdat de sigaret volledig in controle is. Beschrijf eens wat je dan voelt. Wat je dan doet? Waarom wil je dat liever niet meer? Wat zou je liever doen dan dat? En wat weerhoudt je om ervoor te zorgen dat dat in oktober al je nieuwe werkelijkheid is?
Omschrijf het en kom erachter dat je opeens heel veel redenen hebt om te stoppen met roken. Voor eens en voor altijd.
Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book