Al meer dan een jaar een niet roker

Al meer dan een jaar een niet roker

Mensen reageren wel eens op mijn berichten dat een dag of een week niet meer roken niet betekent dat je ervan af bent. Dat klopt inderdaad. Daarom haal ik bij mijn cliënten het net pas op een jaar na datum. Dan stuur ik een mail uit en vraag ik ze hoe het met ze gaat nu. En meestal gaat het goed. Ze zijn dan al een jaar lang een niet roker. Soms echter….

Soms krijg ik ook te horen dat ze toch weer zijn begonnen na een aantal maanden. Ik ben dan altijd benieuwd waarom en hoe dat is gebeurd. Want daarop kan ik mijn stoppen met roken programma wellicht aanpassen en verbeteren.

De uitzonderingen bevestigen de regel

Gelukkig zijn dat uitzonderingen. Want uit ervaring weet ik dat 85% van mijn cliënten stopt met roken. Minimaal een jaar. En als je al een jaar lang niet meer hebt gerookt, als je al een jaar lang geen enkele gedachte hebt aan een sigaret, als je al een jaar lang geen enkele behoefte voelt aan een sigaret, als je al een jaar lang een niet roker bent, neem dan maar van mij aan dat het heel gemakkelijk is om een niet roker te blijven. Ik heb inmiddels meer dan 50 jaar ervaring als niet roker en ik weet hoe makkelijk dat is.

Spontane reactie van een cliënt

Ook vandaag kreeg ik weer een leuke reactie van een cliënt. Deze keer een spontane reactie, want ik had er (nog) niet om gevraagd. Deze dame is vorig jaar juni bij mij geweest. En vandaag mailt zij mij het volgende:

Beste Marcel, 
Nu meer dan een jaar geleden gestopt met roken in 1 sessie.
Wel paar dagen ontwenningsverschijnselen maar daarna ging het snel bergopwaarts. Ik voel mij fit en happy.
Heel erg bedankt , ik ben een niet roker!!!

Groetjes B.

Hoe cool is dat? Daar doe ik het in ieder geval voor. Want als je de kracht van jouw onbewuste inzet om te stoppen met roken, dan is het opeens heel eenvoudig om te stoppen met roken. En die paar dagen ontwenningsverschijnselen die sommigen dan nog hebben? Die zijn heel eenvoudig weg te nemen door een paar trucjes die ik elke cliënt voor de zekerheid meegeef na de sessie. Maar ook door het nazorgprogramma, waarin ik een aantal weken na de sessie mijn cliënten nog begeleid. Zodat het nog eenvoudiger wordt om te stoppen met roken. Hoe cool is dat?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Moos Veldhuizen
Door

Moos Veldhuizen

op 27 Jul 2017

Marcel ik ben zo trots op jou wat jij allemaal doet voor de mensen die willen stoppen met roken. Ik ben nu al 7 maanden gestopt en ben er nog elke dag dankbaar voor dat ik met 1 sessie er helemaal van af ben. Jij bent een topper Marcel Borst.

Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book