Al een jaar lang gestopt met roken

Al een jaar lang gestopt met roken

Ik wil je graag even mee laten lezen met een mail die ik heb ontvangen. Ik krijg spontaan regelmatig mails van deelnemers aan mijn groepssessies. Soms als ik daarom vraag en soms spontaan. Zoals deze dame, die zo prachtig verwoord hoe de sessie voor haar is verlopen. En gelukkig geldt dat voor de meerderheid van de deelnemers. Ik kan niets garanderen, maar ik kan wel heel erg mijn best doen, zodat dit ook jouw verhaal kan worden.


“Yesss een jaar lang al een niet roker!!!”
“Ik weet nog wel, een maand voor de groepssessie was ik ontzettend enthousiast, ik was er klaar mee en ik ging stoppen.
 
Ik kreeg keer op keer als ik dan rokers sprak te horen: “Stop eerst nu maar eens en dan willen we je nog eens horen” of “het is allemaal niet zo makkelijk als het lijkt!”.
 
Eén jaar later bleek dat toch echt te kunnen…makkelijk gestopt, het heeft me heel weinig moeite gekost, dankzij jouw inzet in de groepssessie, maar ook dankzij die geweldige ondersteuning in de eerste weken na de sessie.
Máár… één troost, het heeft ook mij 10 jaar met ellendige pogingen en ‘mislukkingen’ gekost. Dus ja ik ken die kant ook écht wel! Ik begrijp 100% hoe het is als het wél met moeite gaat.
Die 10 jaar heb ik mogen leren hoe het (voor mij) niet werkte. Vorig jaar was ik het zo zat.
Ik was er helemaal klaar mee, dacht ik. Ik deed een poging en ook dat bleef een poging.
Ik was in gesprek met een kennis, gefrustreerd “waarom lukt het nou toch niet”?
Ze zei me: “Je stopt pas als je er écht klaar mee bent.” Ik werd een beetje vinnig en emotioneel. Ik was er verdorie allang klaar mee anders zou ik toch niet willen stoppen?
Ik ging dat ‘waarom’ stukje voor mezelf uitzoeken, waarom lukt het mij niet om te stoppen?
Heb alles opgeschreven (emotieroker, moeilijke situaties, gezellige momenten etc.)
Ik bedacht voor mezelf dat ik, om achter dat waarom te komen, moest uitzoeken HOE een verslaving werkt en waarom het dus zo sterk wordt wanneer het op emoties aankomt.
Ik moest die verslaving gaan begrijpen.
We kennen allemaal wel in grote lijnen hoe en wat over roken maar als je je werkelijk in een (nicotine) verslaving verdiept, kun je eigenlijk niet anders meer dan stoppen.
Want de enige conclusie die je er uit kan halen is: “Hoe heb ik mezelf zo voor de gek kunnen houden / in de maling hebben kunnen laten nemen door die rot sigaret”.
 
Weten wat er in die sigaret zit is vaak niet genoeg..écht begrijpen wat die sigaret doet is goud. En jij legde dat haarscherp uit in de sessie. Zowel emotioneel als fysiek. En ik herkende je hele verhaal.
En die opdracht van jou vlak voor de sessie. De laatste sigaret die ik moest oproken op een speciale manier, zodat ik daar een slechte herinnering aan zou hebben. Die kwam wel even binnen zeg. Ik maakte die laatste sigaret uit en heb afscheid genomen.
 
Ik zei tegen mezelf…deze keer ga ik niet meer vechten tegen wat er komen gaat.
Ik ervaar dit keer blanco en ga me niet druk maken om de afkickverschijnselen.
Wat komt dat komt…voor alcohol en drugs zijn hele afkickklinieken opgezet en als je stopt met roken moet dat met zo min mogelijk toestanden?
Ik accepteerde dus van te voren wat er zou kunnen komen. Maar er kwam dus niks…de eerste week was ik erg op mijn hoede, zat er op te wachten dat het insloeg…maar het kwam niet. Na de tweede week werd ik voorzichtig optimistisch en na een maand was ik er van overtuigd dat het me geen moeite ging kosten!
Tuurlijk was ik niet altijd de vrolijkste, maar dit keer bleef ik niet in die buien hangen omdat ik ze accepteerde, bewust beleefde en mezelf er niet voor strafte. Dit zorgde dat het maar bij ‘momenten’ bleef.
Nu één jaar verder ben ik zo blij, ik heb vanaf de eerste dag geen enkele behoefte meer aan gehad.
 
Voor iedereen die gestopt is ga zo door! Voor iedereen die nog wil stoppen, heel veel succes ook jij kunt dit bereiken!”


Leuke reactie van een deelnemer

Deze reactie ontving ik van een deelnemer aan mijn eerste groepssessie stoppen met roken. En zij is niet de enige die na een jaar nog steeds een niet roker is. Op facebook kom  ik regelmatig mijn allereerste cliënt tegen. Kees is nu al meer dan 6 jaar een niet roker na mijn sessie.

Doe ook mee en stop eindelijk met roken

Ben jij nog niet gestopt met roken? Ben jij bang dat de volgende poging ook gaat mislukken? Doe dan eens iets anders. Iets wat wel werkt (bij 85% van de deelnemers). En laat je verrassen hoe eenvoudig het is om te stoppen met roken als je de kracht van jouw onbewuste inzet. Want zeg nu zelf. Zou jij nog een sigaret opsteken als je geen enkele gedachte hebt aan een sigaret en geen enkele behoefte voelt aan een sigaret? Inderdaad. Ik ook niet.

Klik hier voor meer informatie over mijn groepssessies.Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book