Zet eens de eerste stap

Zet eens de eerste stap

We zijn allemaal druk, druk, druk. Tuuterdetuur, zegt juffrouw Mier dan altijd in het grote dierenbos. Zij heeft het ook altijd zo druk... 🐜🐜🐜 (Oh jee, hiermee verraad ik natuurlijk wel weer mijn leeftijd...)

We hebben net als juffrouw Mier, allemaal zoveel te doen. We komen niet eens toe aan de dingen die we wel leuk vinden. Belt iemand voor een kop koffie? Eerst even de agenda trekken... Herkenbaar? Ik denk het wel. Er is een hele makkelijke manier om dit probleem op te lossen. Zeker en vooral voor rokers.


Let op

We willen allemaal graag ergens anders zijn. Rust hebben, van vakantie genieten, meer in de natuur zijn, fietsen, wandelen, die ene film kijken. Meer energie, meer gezondheid. Niet meer zoveel hoesten of die kortademigheid. Of tijd hebben om die ene vriend te bellen die al een tijdje in een lastige situatie zit, maar waar je hebt gewoon de tijd niet voor hebt.

We begraven onze wensen en behoeften in de alledaagse dingen die blijkbaar voor gaan. Die belangrijker zijn?

Werken, je smartphone checken. Chatten met mensen die je niet eens kent. Televisie kijken, nog meer werken. Even de laatste e-mails checken om een uur later erachter te komen dat er alweer 15 zijn bijgekomen.

Je begraaft je eigen gewilde leven in de sleur van de dingen van de dag.

In de waan van de dag.

Maar wat als...

Jij nu eens een kwartier de tijd neemt om jouw "bucketlist" te maken. Een lijstje dingen die je graag zou willen doen, maar waar je niet aan toe komt.


Zowel de kleine als de grote dingen

Wat zou je graag willen doen voordat je straks je laatste adem uitblaast? 

Waar wil je geen spijt van hebben straks op je sterfbed? 


Schrijf het op (met pen en papier!!)

Doe eens mee en maak die lijst nu. Gewoon nu. Het kost je maar een kwartier. Als je het niet doet, dan begraaf je jezelf straks weer in de waan van de dag. Dan verandert er niets. Dit moment kan jouw leven dus totaal veranderen. De vraag is pak je dit moment?

Denk bij die lijst ook eens aan wat je kunt doen voor anderen. Niet alleen voor jezelf. Voor je partner, je kids, je vrienden, je buren, je buurtje. Zoals ik elke week een paar keer boodschappen doe voor een paar bejaarde mannen die bij mij in de buurt wonen.

Wat kun jij voor anderen betekenen?

Hoe kun je anderen een geweldig geluksgevoel bezorgen, waardoor jij je ook weer goed voelt. Het hoeft echt niet groots te zijn. Bij een eenzaam persoon is een wekelijks telefoontje of een kop koffie komen drinken vaak al voldoende.

Wat is jouw geheime natte droom? 

Welke daarvan staat met stip op nr 1?


Er zijn 5 stappen nodig om dit ook te verwezenlijken:

  1. Schrijf je droom op. Mensen die hun doel serieus nemen en met pen op papier opschrijven, hebben 40% meer kans deze ook te behalen.
  2. Praat erover met anderen. Als je je droom uitspreekt komt er vaak hulp op een compleet onverwachte manier. Wees niet bang voor wat anderen erover zullen denken of voor een mislukking.
  3. Ga door. Als je stopt met wat nodig is om je doel te bereiken, dan is de mislukking daar. Tegenslag is nodig om het uiteindelijk goed te doen,
  4. Maak het groot. Als je het groot maakt, dan zijn zelfs de kleinste stapjes in die richting van grote invloed op het eindresultaat. Zorg voor de juiste mensen om je heen die je bijstaan. Mensen die je echt verder helpen.
  5. Help anderen. Als mensen zien dat jij mensen helpt, dan willen zij jou helpen. Zo bereik je al je doelen.

Vandaag is de dag waarop je het jongste bent voor de rest van je leven.

Morgen ben je ouder. Vandaag is dus de dag dat je kiest voor jezelf.

Voor dingen die wél belangrijk voor je zijn. Zodat je die morgen of volgende week of volgend jaar hebt bereikt. Als je nog steeds jong genoeg bent om daarvan te genieten.


Zet eens de eerste stap en besluit om te stoppen met roken

Je schrijft je doel op:

"Ik wil in één keer zo gemakkelijk mogelijk stoppen met roken met begeleiding van de beste en daarna een niet-roker blijven."


Opeens blijkt dat je zomaar een niet-roker bent. Binnen een paar weken al.

Weet je wat het mooie is: Opeens heb je zeeën van tijd over om ook al die andere dingen op je bucketlijst te doen. Omdat je niet meer rookt. Want dat scheelt echt heel veel tijd (en stress).

Klik hier als stoppen met roken op jouw bucket lijst staat

Ik heb maar een paar dagen nodig. Echt waar. Je bent maar één klik verwijderd van jouw bevrijding met professionele begeleiding.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book