Welk type ben jij?

Welk type ben jij?

Je hebt vele soorten rokers. Op mijn Facebook pagina komen ze allemaal langs. De negatievelingen die alleen maar commentaar kunnen geven en het altijd beter weten, krijgen van mij een bijnaam. Zo heb je de droeftoeters. Zij hebben het altijd zwaarder dan een ander.


Allemaal namen

Er zijn ook de gratisgraaiers. Die hebben er niets voor over om van hun dure rookgedrag af te komen. Verder herken ik vaak de azijnpissers (das wel duidelijk), de zemelzeikerds (die zemelen wat af zonder ooit iets zinnigs te zeggen), de beterweters, de koekoekroepers (reageren echt overal op door anderen na te zeggen) de klepelklagers (hebben de klok horen luiden, maar...) en als laatste zijn er ook altijd weer die struisvogelkopjes (zij steken hun kop in het zand om wat er aankomt niet te hoeven zien).

Sinds kort heb ik een nieuwe categorie. De stiekemstoppers.


Stiekemstoppers

Zij lezen mijn gratis ebook, zij kijken mijn gratis webinar, zij luisteren mijn gratis podcast en zij lezen mijn gratis dagelijkse inspiratie e-mail en denken daar dan over na.

Waardoor het kwartje valt.

Om vervolgens in alle stilte de laatste sigaret te roken en heel eenvoudig een niet-roker te zijn. Gratis en voor niets. Zonder te roeptoeteren of te zemelzaaien.

Soms krijg ik pas één of twee jaar later een e-mail of een aanbeveling van deze stiekemstoppers om mij alsnog te bedanken voor de inzichten van destijds die ze zo goed hebben geholpen.


Ik vind dat helemaal top. Want daar doe ik het voor. Zoals Peter.

Die mij vandaag mailt en meteen een belangrijke les voor jou heeft.

Hij is zo'n stiekemstopper.

Ondanks dat hij een niet-roker is, loopt hij toch nog steeds elke rookpauze met zijn collega's mee naar buiten. Niet om te roken, maar omdat het gezellig is. Niet zozeer voor Peter, maar voor de andere rokers...

Het duurde een dik halfjaar voordat ze doorhadden dat Peter niet meer rookte.

"Al een half jaar niet meer",  zei Peter, toen ze ernaar vroegen. Dat verbaasde al die andere rokers nog meer. Want ineens zagen ze in dat roken op zich niet gezellig is, maar de mensen waarmee je het doet, die maken het gezellig.


Ben jij ook nog steeds overtuigd dat roken gezellig is?

Denk jij echt dat de overige 80% van Nederland niet gezellig is? Nee toch? Jij bent toch geen roeptoeter of koekoekroeper?

Wanneer ben jij een stiekemstopper?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book