Stoptober is in zicht...

Stoptober is in zicht...

Uit onderzoek blijkt dat veel Stoptober deelnemers de eerste week al niet halen. De echte die-hards houden het 3 tot 4 weken vol, maar zodra Stoptober is afgelopen, beginnen ze alweer. "Eindelijk, het mag weer!"


Doel van Stoptober

Het doel van Stoptober is dan ook niet dat je stopt met roken, nee, het doel van Stoptober is dat je 28 dagen lang stopt met roken. En dat doel wordt inderdaad door een groep deelnemers gehaald.

Na 28 dagen is dus de eindstreep in zicht en zet je ook nog effe die laatste stappen. Om daarna moedeloos bij de eindstreep in elkaar te zakken, snakkend naar een sigaret. Hoe kan dat nou?

Dan zegt iemand iets heel raaks: "Verveling nekte mijn poging om te stoppen met roken". Deze meneer was gestopt. Het ging na een paar slechte weken best wel aardig en hij dacht ook zeker dat het hem nu wel zou lukken.


Verveling

Als rokers zich vervelen, dan pakken ze een sigaret. Let maar eens op. Niet omdat ze dan de behoefte voelen om te roken, maar uit gewoonte "om iets om handen te hebben". Het is gedrag dat ze zichzelf hebben aangeleerd. Om ''iets in de hand te hebben".

Ga maar na. Als je druk bent op je werk en opeens valt het stil en heb je pauze, wat doe je dan? Inderdaad. Effe roken. Aangeleerd gedrag.


Mijn tip voor alle rokers die zijn gestart met Stoptober:

Maak een lijst van dingen die je kunt doen met je handen. Waardoor je handen volop bezig zijn. Volg een typecursus, ga een boek schrijven of lezen, ga aardappels jassen of scrabble spelen of los een kruiswoordpuzzel op. Zorg dat je iets te doen hebt als je je verveeld. Iets wat je leuk vindt om te doen. Schrijf al die dingen op en doe ze in losse briefjes in een schaal.


Elke keer als je aan een sigaret denkt, pak je een briefje en doe je wat daarop staat. Of je leest gewoon mijn boek...

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book