Stoppen met Roken: Gewoon doen!

Stoppen met Roken: Gewoon doen!

Vanavond gaan weer veel mensen met goede voornemens starten. De meeste mensen proberen te stoppen met roken. Proberen inderdaad. Want na een half jaar is slechts 3% in staat om dat goede voornemen door te zetten. Na een maand is 90% alweer terug gevallen in hun oude gedrag. Dat zijn nog eens andere cijfers dan de inmiddels bijna 90% succeskans na een hypnotherapie sessie bij hypnosehuisamsterdam.nl. Ga jij het vanavond ook weer proberen? Of ga je het in 2016 ook echt doen. Op de makkelijkste manier die er is: met hypnose.

6% kans op slagen

Het CBS heeft aangegeven dat 33% van de rokers in het jaar 2014 heeft geprobeerd om te stoppen met roken. Dat zijn dan 1,4 miljoen mensen in Nederland geweest. Nederland heeft ongeveer 17 miljoen inwoners en ongeveer 25% daarvan rookt. Een derde daarvan heeft dus een stoppoging ondernomen en is daarin niet geslaagd. Hoeveel mensen wel zijn geslaagd in hun poging om te stoppen met roken is niet bekend gemaakt door het CBS. Maar andere onderzoeken wijzen uit dat uiteindelijk tussen de 3% en 6% van de rokers wel weet te stoppen met roken. Laten we eens optimistisch blijven. Als 6% wel slaagt in hun poging om te stoppen, dan zijn dat in 2014 slechts 255.000 rokers geweest. De overige 1,4 miljoen mensen rookt dus nog steeds stug door. Ben jij één van die 255.000 mensen die is gestopt met roken: van harte gefeliciteerd en petje af! Je bent namelijk een uitzondering dat je het vol hebt gehouden.

Mislukking bevestigt rookverslaving

Het nadeel van een mislukte poging is dat de roker zich dan voelt alsof hij heeft gefaalt. De roker krijgt de bevestiging dat het onmogelijk is om te stoppen met roken. Rokers denken al snel: “zie je wel, ik ben ook zó verslaafd”. En daarmee zakt de moed ze in de schoenen en blijven ze doorroken. Als iemand in hun omgeving begint over stoppen met roken, dan wuiven ze dat direct weg: “Dat heb ik al geprobeerd. Het lukt me toch niet.”

En dat laatste is dus niet waar. Want bijna alle cliënten die bij mij in de hypnosestoel komen, zijn ook al meerdere keren gestopt met roken of hebben daar pogingen toe gedaan die uiteindelijk allemaal zijn mislukt. Ze hebben vaak alles al geprobeerd. Dan is het wel heel vreemd dat ik juist van die “moeilijke” groep rokers, die het al helemaal hebben opgegeven dat ze ooit nog eens van de sigaret afkomen, bijna 90% in één sessie alsnog van het roken af krijg. Zonder twijfel en zonder aarzeling.

90% slaagt in één hypnosesessie

Kun je nagaan wat er mogelijk is als hypnose het eerste is waar je aan denkt. Als je nog geen enkele poging hebt ondergaan en nog geen enkele teleurstelling hebt gehad. Als die 33% rokers die willen stoppen, kiezen voor een hypnosesessie. Dan is de kans op stoppen met roken dus nog eens vele malen groter dan die 85%. Want nu krijg ik alleen nog de “moeilijke” gevallen. De 6% die het wel op eigen kracht lukt, krijg ik nooit in mijn hypnosestoel.

Het voordeel voor deze groep die ook op eigen kracht zou zijn gestopt, is dat zij niet die strijd hoeven te voeren. Die gedachte aan een sigaret. Die hunkering die ze elke keer weer voelen en trotseren. Want juist dát aspect blijft weg na een hypnosesessie stoppen-met-roken bij hypnosehuisamsterdam.nl.

85 tot 90% slagingskans. Dat is nog eens andere koek, als je het vergelijkt met de maximaal 6% kans bij een poging op eigen kracht. Dan is Nederland in een paar jaar tijd definitief van al zijn rokers af. Heeft het CBS weer één statistiek minder om bij te houden. Zou dat nu niet geweldig zijn?

Wil jij nu ook eindelijk wel eens stoppen met roken en ben je de pogingen daartoe meer dan zat? Heb jij als goed voornemen stoppen-met-roken en gun je jezelf de gemakkelijkste weg daartoe? Zonder gedachten en zonder hunkering? In één keer een niet-roker zijn? Neem dan contact met je op en we maken direct een afspraak. Binnen een paar dagen kun jij dan ook heerlijk opgelucht constateren dat ook jij een niet-roker bent geworden. Zonder twijfel en zonder aarzeling.

Ik wens iedereen een gezond 2016.

Lees hier meer over het onderzoek van het CBS.

 

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Goede Voornemens 2016 - Hypnosehuisamsterdam.nl
Door

Goede Voornemens 2016 - Hypnosehuisamsterdam.nl

op 31 Dec 2015

[…] Lees voor meer achtergronden over de kans op succes bij goede voornemens mijn blogbericht op ikstopwel.nl. […]

Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book