Ken jij Loesje al?

Ken jij Loesje al?

Loesje. Ken jij haar ook? Ik kom haar regelmatig tegen in de stad en op Facebook. Loesje is een intelligente dame. Ze denkt over veel maatschappelijke issues na en komt dan altijd met heldere en vooral korte maar oh zo krachtige analyses. Waren er maar meer zoals Loesje.

Vandaag kwam ik haar weer tegen. Dit keer op Facebook:

“Every routine needs a random attack of surprise”.

En dan uiteraard handgeschreven haar eigen naam erbij: Loesje. Loesje heeft een mooi handschrift.

En ze heeft alweer gelijk.

Want in de tegenstelling zit vaak de oplossing. Op ieder potje past immers een dekseltje en tegenpolen trekken elkaar aan.
Welke routine ken jij die je graag wilt doorbreken? En hoe doe je dat dan?

Als je in een routine gestoord wordt, dan schrik je. Denk maar eens na. Je neemt elke dag de lift, drukt elke dag op de 6e verdieping, een pingeltje klinkt, je staat elke keer weer steevast klaar om de lift snel uit te lopen, de deur gaat open en…. Tering zeg, daar staat iemand anders op de lift te wachten. Je schrikt je kapot.

De dagelijkse routine werd even doorbroken. Je hart zit in je keel. Vanaf dat moment verwacht je iemand als de deur open gaat en sta je iets verder weg van de deur te wachten dan normaal. Je hebt je gedrag direct onbewust aangepast.

Zo werkt dat ook met roken.

Maar de rookroutine (oftewel het onbewust aangeleerde rookgedrag) is niet zo snel met een schrikreactie om te zetten in niet-rook gedrag. Althans, dat geloven veel rokers (en daarom komt dat ook meestal uit).

Ken jij ook een persoon die bij de longarts zat en de uitslag kreeg en toen abrupt een niet-roker werd? Of de persoon die na 50 jaar roken opeens besluit om het nooit meer te doen om het inderdaad nooit meer te doen?

Het kan dus wel. Als je daarin gelooft, dan gebeurt dat ook.

Mensen uit hun routine halen door ze te laten schrikken. Het is één van de vele technieken van onbewuste verandering die ik altijd toepas in mijn groepssessies stoppen met roken. Omdat het zo effectief is. Omdat het bij de meeste deelnemers heel goed werkt.

Dus ook vandaag ben ik het weer volledig met Loesje eens:

“Every routine needs a random attack of surprise”.

Zal ik dan toch de verrassing zijn die jouw rookgedrag nodig heeft om te veranderen? Bij de meeste mensen wel. Een niet-roker die een roker van het roken afhelpt. Wat een tegenstelling.

Wat een mogelijkheid!

Gemiddeld werkt mijn aanpak namelijk bij 86%. Ik heb al groepen gehad waar 92% is gestopt met roken en bij een bedrijf die in 2019 deelnam aan een groepssessie zijn ALLE rokers na 4 maanden nog steeds een niet-roker. 100% score dus. Het kan dus wel.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book