Ik heb iets op te biechten

Ik heb iets op te biechten

Vandaag ga ik je iets opbiechten.

Ik ben gelovig opgevoed. Katholiek. Een prettig geloof, want je kunt gewoon heerlijk zondigen. Daarna doe je bij meneer pastoor de biecht, je bidt een paar keer het Onze Vader en je zonden zijn vergeven.

Makkelijk toch?


Moeite

Ik kreeg moeite met die Kerk in het Aids tijdperk. Vele gelovigen zijn de dood ingejaagd omdat de Kerk condooms verbood (wat ze overigens nog steeds doen). Hoe geloviger de achterban, hoe meer aidsdoden te betreuren. Afrika liep voorop.

Of abortus. Ook zo'n dingetje waarbij het conservatisme van de Kerk meer slecht dan goed doet. In hun eigen termen: Het zijn duivelse ideeën.
Als homo was ik opeens ook niet meer welkom en werd ik uitgesloten van het meest heilige van de katholieke tradities, de communie.

Ik haakte toen definitief af. Uitgeschreven. Met een persoonlijke brief aan de bisschop. Die overigens vol begrip reageerde.


Biechten

Okay, deze blog gaat dus over biechten.
Iemand zit bij meneer pastoor in de biechtstoel en vraagt: "Is roddelen een zonde?"

Meneer pastoor denkt na en zegt: "Ga eens met een kussen op het dak zitten en snij het open. Laat alle veertjes met de wind de wijde wereld ingaan. Wacht dan even tot ze allemaal zijn geland en ga dan van het dak af om ze allemaal weer te verzamelen. Dat is onmogelijk en kan nooit meer ongedaan worden."

Een wijze les van meneer pastoor. Het kan niet meer ongedaan gemaakt worden. Net als roddelen over anderen.
Net als roken. Zo werkt het ook met meeroken!

Elk gifdeeltje, alle teer en kankerverwekkende stoffen zitten vanaf het moment dat je het naar binnen zuigt voor altijd in je lijf.

Het maakt niet uit of jij de roker bent of de meeroker. 20 procent van de sigarettenrook en de gifdeeltjes in de lucht komen terecht in de longen van de onschuldige meeroker.

Hoe langer je rookt hoe meer deeltjes je verspreidt.
Tot je stopt met roken. Dan pas kan het lichaam al die deeltjes verzamelen en naar buiten wegwerken, zodat je weer een toekomst hebt.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book