Het gezonde roken

Het gezonde roken

Ik zag op RTL-Z een item over roken en vapen. Vapen is het "gezonde roken" (zeggen de verkopers). Dat is dus wat de industrie wil dat jij gelooft. Dat je geen verbrand teer meer naar binnen zuigt, dat klopt. In dat opzicht is het dus "gezonder". Maar dat je met de e-sigaret en vapen duizenden andere (hele nieuwe) chemicaliën naar binnen zuigt en je ook nog steeds je verslaving aan nicotine voedt, daar hebben ze het niet over. Er verandert dus maar weinig voor je lichaam.


Onrustbarende cijfers

Het Trimbos instituut heeft al aangetoond dat in vapen net zoveel kankerverwekkende stoffen zitten als in de gewone sigaret. En van vele honderden zijn de gevolgen op lange termijn nog niet eens bekend.

Nu de onrustbarende cijfers:

  • 27,5 procent van de jeugd tussen 12 en 16 jaar heeft al eens gevaped.
  • 44 procent van de 16 tot 18 jarigen ook!

Dat was in de tijd dat je alleen nog maar sigaretten had, wel anders.

Daar schrik je toch van?

De oorzaak: de vele smaakjes, waardoor jongeren het een interessant product vinden en niet nadenken over de schadelijke effecten en de zich ontwikkelende verslaving. Dit zijn dus allemaal jonge mensen die straks verslaafd zijn aan nicotine en dan stellig beweren dat ze "geen rokers zijn". Allemaal mensen die ook niet meer meetellen in de statistieken van aantallen rokers.

De tabaksindustrie gaat deze slag dus winnen. Want wat is het toch een gezond alternatief. Gif je lichaam inzuigen blijft gif je lichaam inzuigen. De tabaksindustrie doet er alles aan om hun gigantische winsten veilig te stellen.

Let even op. Deze cijfers zijn zo extreem hoog ondanks dat het rookverbod is uitgebreid met de e-sigaret. Ondanks het verbod op smaakjes en ondanks het verbod van verkoop aan jongeren onder de 18 jaar. Het aantal scholieren dat wel eens met een e-sigaret heeft geëxperimenteerd, is in Amerika in één jaar tijd gestegen van 11 naar 25 procent! in 1 jaar tijd.

Gif je lichaam inzuigen, blijft gif je lichaam inzuigen. Ik kan er niets beters van maken. De tabaksindustrie wel. Die praten alleen maar over wat er NIET in zit.


Essentieel product

Rapporten tonen aan dat de tabaksindustrie tijdens de Corona maatregelen een grote lobby hebben opgezet om tabakswaar tot "essentieel product" te bombarderen, waardoor de winkels tijdens de lockdown het mochten blijven verkopen. Ze doen er alles aan om hun gigantische winsten veilig te stellen.

De wereldwijde doelstelling van de Wereld Gezondheidsorganisatie is om over 4 jaar de tabaksconsumptie met 30 procent te verminderen ten opzichte van 15 jaar geleden.

Alleen in Europa lijkt het erop dat dit doel niet wordt gehaald.

Er is slechts 1,68 dollar per wereldburger nodig om in 10 jaar tijd 160 miljoen rokers te laten stoppen met roken..... of vapen... En toch blijven ze gif naar binnen zuigen. De tabaksindustrie doet er alles aan om hun gigantische winsten veilig te stellen.

Wanneer zien e-sigaret gebruikers en vapers nu eens in dat de enige reden om te stoppen met gif naar binnen zuigen is dat je lichaam daar gewoon niet tegen kan.


Dat JOUW lichaam daar kanker door ontwikkelt.


Dat JOUW lichaam daardoor de grootste kans op een hartaanval heeft.


Dat JOUW lichaam daardoor 12 jaar eerder is uitgewerkt dan dat van niet-rokers, niet-vapers.


Wanneer dringt het tot jou door dat je het alleen maar voor jezelf doet?


Ik sta elke keer weer verrast van de struisvogelpolitiek die rokers toepassen als ze overstappen op de e-sigaret. Als ze zichzelf opeens geen roker meer noemen. Maar wel de aangeleerde gewoonte blijven uitvoeren en het lichaam blijven vergiftigen. Er is niets veranderd. Je krijgt alleen geen teer meer binnen. Wat je wel binnenkrijgt is voor de meeste vapers een raadsel.

Tot het te laat is.

Je kunt echt al héél snel een niet-roker zijn. Je bent maar één klik verwijderd van de oplossing voor jouw rookgedrag. Klik hier en schrijf je in.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book