December loopt op z´n einde

December loopt op z´n einde

Wat vliegt het jaar voorbij hè? Het is tijd voor terugblikken, terugkijken naar de momenten waarop ik heb genoten het afgelopen jaar. Ik kijk bijvoorbeeld met heimwee terug naar mijn zomervakantie....


De zomervakantie

Ik zat met mijn vent op een mooi strand onder de palmbomen met een koel biertje op tafel, lekker tot rust te komen (wat voor mij toch altijd iets lastiger is dan voor hem 😂🤔).

Ik heb een zonnebril op mijn neus. Die draag ik bijna nooit dus in het begin voel ik 'm echt wel zitten. De vleugeltjes op mijn neus, de pootjes achter mijn oren. Ik voel zelfs de bovenkant tegen mijn voorhoofd aandrukken.

Na een half uurtje ben ik al aardig gewend aan die zonnebril. Ik lig op mijn matrasje en besluit een meditatie te luisteren. Thuis doe ik dat incidenteel ook wel eens, maar ik wil daar een goede gewoonte van maken.

Ik lig achterover, voel een heerlijke warme bries over mijn goddelijk lichaam en het geluid van de golvende zee resoneert in mijn oren. Tot ik de oordopjes plaats en een meditatie van een half uur op mijn telefoon kies. Ik luister en ontspan.

Na 10 minuten voel ik nog steeds die bril op mijn neus. Misschien omdat ik nu lig en de zwaartekracht het wat meer gewicht geeft?

Maar dat kan helemaal niet want ik had m afgedaan voor de start van de meditatie, bedenk ik mij dan opeens. En toch voel ik die bril duidelijk drukkend op mijn neus en achter mijn oren. Apart.

Ik twijfel aan mezelf en voel even met mijn handen. Geen bril. Mijn brein maakt grappen met mij. Hij doet net alsof de bril er nog zit. De opgebouwde onbewuste gewoonte van het laatste uur is nog steeds actief en moet nog even gereset worden.

Maar dat doe ik bewust nog even niet. Ik wil weten hoelang mijn onbewuste brein mij dit fake news blijft sturen 😂😂😂.

De meditatie gaat gewoon door. Na 20 minuten voel ik mijn bril nog steeds. Ondanks dat ik bewust weet dat ie er niet meer zit. Raar toch?


Een ander experiment

Nu een ander experiment. Net als ik bij rokers doe, ga ik bij mezelf de onbewuste gewoonte van het voelen van die bril (bij rokers is dat de gedachte en behoefte aan een sigaret) nu abrupt uitschakelen. Dat doe ik met een paar trucjes die ik ook toepas in mijn online programma om rokers te laten stoppen met roken.

Binnen 15 seconden is het brilgevoel bij mij volledig verdwenen. Om niet meer terug te keren. Tot ik de bril weer opzet uiteraard. Want dan activeert mijn brein ook dat oude vertrouwde brilgevoel weer. Net als bij roken.

De kracht van je onbewuste.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book