De sigaret laten voor wat het is

De sigaret laten voor wat het is

Zo. Ik ben net weer terug van een rondje lopen in de buurt. Met mijn vent uiteraard. Een half uurtje lopen tussen de middag om de benen even te strekken, om mijn stappenteller te voeden en om Aaron, mijn personal trainer tevreden te stellen.


Gelukshormoon

Ik loop over een speelplaats van een kleuterschool (heet dat tegenwoordig eigenlijk nog wel zo?). Een koter van een jaar of 5 hobbelen op kleine fietsjes met zijwieltjes over de stoep, terwijl het tweelingbroertje ernaast loopt en serieus aanwijzingen geeft. 😁😁😁

Twee meisjes gaan zo in hun tikkie-de-vrouw-spel op, dat ze niet eens zien dat ik in hun route loop. Gelukkig ben ik zo groot dat ik alleen maar mijn benen hoef te spreiden om te voorkomen dat ze met mij in botsing komen. Ze lopen hard gillend door mijn benen heen en kijken niet eens op of om. Ze hebben niets gezien.

Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht. De zon, de geuren, de frisse lucht, de kinderen. Allemaal oppeppertjes die de gelukshormoontjes vrij doen gieren in mijn lijf.

En dan denk ik meteen aan jou. 

Want juist dat laatste is wat jou enorm gaat helpen als je op eigen kracht stopt met roken. Je moet dan namelijk een vervanger vinden voor het gelukshormoontje dat de sigaret activeert bij de allereerste haal.

Want alleen van die allereerste haal kun je "echt genieten". Alleen die allereerste haal die doet je wat. Alleen die allereerste haal geeft je dat geluksmomentje. Daarna zuig je die hele sigaret uiteraard ook nog naar binnen, maar eigenlijk doet die je helemaal niets meer. Dat is de kracht van nicotine. Dat is zijn geheim. Die allereerste haal...


Een vervanger

Dus als je een vervanger hebt voor dat ene kleine gelukshormoontje, dan ben je spekkoper. Dan kun je de sigaret heel makkelijk laten voor wat het is.

Ga dus naar buiten. 

Ga wandelen. 

Ga het bos in of het park. 

Geniet van je omgeving. Van de zon, de bomen, de bloesem. Haal diep adem en gooi de gifstoffen uit je longen er gewoon uit. Laat het lichaam zichzelf herstellen. Merk hoe snel je smaak en geur dan verbeteren. Merk hoe snel je steeds minder energie nodig hebt om dat rondje te maken. Merk hoe snel jouw lichaam je beloont voor deze keuze.

Soms zijn de tips om het je makkelijk te maken om te stoppen met roken zo eenvoudig en zo dichtbij. Doe het maar eens. Net als al die andere praktische tips die ik geef in mijn online programma. Zoals een specifieke ademhalingsoefening die ervoor zorgt dat de behoefte binnen een minuut verdwijnt en een paar uur wegblijft. Wie wil dat nou niet?

Of die drukpunt massage die je heel eenvoudig kunt doen. Die de paniek in je lijf opeens wegneemt en je een rustgevend gevoel geeft. Ook die deel ik met je in mijn online programma. Super krachtige simpele trucjes die je brein anders doen reageren. Ook dat is onbewuste beïnvloeding. Ook dat is hypnose.


Dus als je liever in één keer van het roken af bent, als je liever tijdens die wandeling helemaal geen enkele gedachte of behoefte meer aan een sigaret wilt hebben, als je meteen al net zo intens wilt genieten als ik vandaag deed, dan raad ik je aan om mijn online programma te doen.

Binnen 14 dagen ben je dan een niet-roker. Hoe cool is dat. 

Omdat ik jou dat levensgeluk ook zo gun. De keuze ligt bij jou. Alleen bij jou. Ik wacht op je. Ik help je. Ik begeleid je tot een niet-roker. Als jij de keuze maakt.


Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book