Ik slaap nu ook bizar goed (reactie cliënt)

Ik slaap nu ook bizar goed (reactie cliënt)

Regelmatig krijg ik via nieuwe cliënten te horen dat mensen die zij kennen met roken zijn gestopt na slechts één sessie bij mij. Soms krijg ik ook een persoonlijk berichtje van die personen zelf. Zo ook van Carolien. Ik ben zelf misschien wat minder tevreden over het resultaat dan Carolien. De lat ligt voor mij namelijk hoog. Want ik wil van iedereen een niet roker maken in één sessie.

Doel sessie: een niet roker zijn

Het doel van mijn stoppen-met-roken sessie is om van jou een niet-roker te maken. Een niet roker denkt niet meer aan sigaretten en voelt geen enkele behoefte meer aan sigaretten. Sigaretten maken geen deel meer uit van het leven van een niet-roker. Dat is het hoogst haalbare doel. Maar ik ben dan wel afhankelijk van het onbewuste van de cliënt, of die dat allemaal zomaar in één keer uitvoert en accepteert. Gelukkig gebeurt dat bij 85% van mijn cliënten wel in één keer. Zij zijn dan direct gestopt met roken en voelen geen aandrang meer. In ieder geval is het voor hen zodanig veranderd, dat ze heel gemakkelijk een niet roker zijn.

Maar soms zit het de eerste weken wat meer tegen. Dat komt door de nicotine in het brein van de cliënt. Ik vertel in het voorgesprek altijd precies wat ze kunnen verwachten en welke valkuilen langs kunnen komen. En waarom. Dan zijn ze meestal met wat vlagen van behoefte aan een sigaret, toch in één of twee weken een niet roker geworden. Zomaar, van de ene op de andere dag is het dan helemaal gebeurt. Geen behoefte meer, geen gedachten meer aan een sigaret. De hypnose heeft dan een soort van uitgesteld effect.

Nicotine maximaal 3 weken in het lichaam

Dit uitstel komt door de nicotine in het lichaam. In het voorgesprek vertel ik al mijn cliënten precies hoe dat werkt. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat nicotine maximaal nog 3 weken in het lichaam aanwezig kan zijn nadat iemand is gestopt met roken. Bij de meeste mensen is dat veel korter, bij sommigen wat langer.

Vandaag heb ik een reactie ontvangen van Carolien. Zij is op 30 augustus bij mij geweest voor de eerste (en enige) sessie. Nog geen drie weken geleden dus. Voor mij is de sessie met Carolien overigens “niet geslaagd”, omdat zij niet meteen al direct na de sessie geen enkele behoefte meer voelde. Zij zit voor mij dus in de 15% die tegen de nicotine valkuil is aangelopen, waar ik in het voorgesprek over praat. Maar gelukkig heeft zij door ons voorgesprek wel deze korte periode kunnen overbruggen. En ik weet zeker dat ik over een paar dagen misschien al een mailtje van haar ga krijgen, waarin zij mij verteld dat ze inderdaad volledig een niet-roker is geworden. Al is voor Carolien het huidige resultaat al veel beter dan ze ooit zelf heeft kunnen bereiken. Ze heeft namelijk al 3 weken geen sigaret meer gerookt en voelt zich daar elke dag sterker bij.

Dit is wat zij mij vandaag mailt:

“Hi Marcel,

Dinsdag 30 augustus heb je me behandeld zodat ik zou stoppen met roken. En dat is gelukt. In het begin was het echt even heel hard wennen. Ik wist gewoon niet zo goed wat ik moest doen op de momenten dat ik normaal zou roken. Maar ik ben echt heel blij dat ik niet meer rook. Ik voel me echt een stuk beter en sinds de sessie slaap ik zo bizar goed! Bijzondere bijwerking van het stoppen.

Af en toe denk ik nog steeds aan een sigaret. Vooral op de “en nu even rustig zitten” momenten mis ik het roken soms. Gekke is wel dat ik er eigenlijk geen erg in heb als iemand anders rookt. En als ik iemand zie roken, dan zit ik er naar te kijken en denk ik “waarom doe je dat”. Daarom vind ik het zo raar dat ik af en toe aan een sigaret denk. Ik zal er geen opsteken, maar een bepaalde verleiding is er nog wel.

Hopelijk worden die momenten steeds schaarser. Het belangrijkste is dat ik al drie weken gestopt ben en dat nog een hele hele hele lange tijd wil volhouden.

Groeten,

Carolien”

Wil jij ook meedoen? Klik hier om je in te schrijven.

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book