In actie komen

In actie komen

Ik ben gestart met een intensief programma bij een personal trainer. Drie keer per week een uur lang alleen in de sportschool met iemand die verstand van zaken heeft. Niet alleen verstand van spieren trainen, maar ook (en veel belangrijker) verstand van voeding. Want als je iets aan je fysiek wilt veranderen, dat wordt 80% bepaald door de voeding die je tot je neemt.

Mijn lichaam is namelijk mijn tempel. Ik wil dat zo lang mogelijk, zo goed mogelijk onderhouden. Want ik heb er maar één. En als ik die verwaarloos, dan is het snel gedaan.

En dus start ik vandaag met een streng dieet. Geen koolhydraten meer, veel meer eiwitten en groenten, geen zuivelproducten meer en vooral veel trainen.

Waarom?

Omdat ik me daar goed bij voel. Blijvend.

Want in de sportschool zie je altijd mensen die alleen in actie komen als ze pijn voelen. Als het knoopje van de favoriete broek opeens niet meer past bijvoorbeeld. Dan worden ze opeens actief. Om een maandje later al niet meer op te komen dagen, omdat het knoopje inmiddels weer past.

Mensen komen vooral in actie als ze pijn voelen.

Zo ook rokers. Wist je dat je de grootste kans hebt om te stoppen met roken door een hartaanval te krijgen? Maar liefst 42% van de rokers stopt dan definitief met roken.

Waarom?

Omdat ze bijna dood waren.

En dat doet pijn.

Dan kom je opeens wel in actie.

Maar helaas overleeft 75% van de rokers die eerste hartaanval niet.

Stoppen met roken doe je niet pas als je pijn voelt.

Stoppen met roken doe je omdat je diep in je hart weet en voelt dat je het liefst zo lang mogelijk en zo fijn mogelijk wilt zijn waar je nu bent.

In leven. Met je dierbaren. Met de mensen waar jij van houdt, die van jou houden.

Als pijn ook jouw activeert om in actie te nemen, bedenk dan maar eens hoe het voor jouw omgeving zal zijn als je over een half jaar opeens niet meer leeft. Door een hartaanval. Visualiseer maar eens hoe jouw omgeving reageert als ze om jouw kist staan. Hoe ze op jouw begrafenis je kist langzaam laten zakken.

Voel je het al? Als je door blijft roken, is dit eerder jouw werkelijkheid dan je zou willen.

Voel die pijn. Besluit dan dat je dat niet wilt.

Want uiteindelijk is het einde van de reis voor iedereen hetzelfde.

De vraag is alleen hoe lang wil jij dat jouw reis nog gaat duren en welke mate van comfort wil jij tijdens die reis hebben. Als je pas in actie komt als je de pijn echt voelt, dan is het te laat. Jij kunt nu ook starten met een intensief programma bij een “personal trainer”. Twee weken lang kun je werken aan het definitief omzetten van je aangeleerde rookgedrag. Samen met iemand die verstand van zaken heeft. Die bewezen heeft rokers in één keer van hun rookgedrag af te helpen. Niet eentje, niet een paar maar inmiddels duizenden.

Iemand die niet alleen verstand heeft van stoppen met roken, maar ook (en veel belangrijker) verstand van het veranderen van onbewust gedrag. Want daar zit de oplossing van jouw rookprobleem.

Want als je in één keer wilt stoppen met roken, zonder gedachte of behoefte aan een sigaret, dan wordt 80% bepaald door de het aangeleerde gedrag van al die jaren dat je een roker was. Dat knopje tussen de oren. Als je die omzet, dan is het opeens heel eenvoudig om een niet-roker te zijn en te blijven.

Mag ik die knop ook bij jou omzetten?

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut.Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal.Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0).Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012.Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman.Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten.Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel.Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book