Goede voornemen

Goede voornemen

Ik ben groot fan van het programma "First Dates". De Nederlandse versie uiteraard, want de originele Engelse versie vind ik tegenwoordig iets te gekunsteld in elkaar zitten. Het is mijn guilty pleasure. Ik schaam me er niet voor, net zoals jij je niet schaamt voor jouw guilty pleasure (roken). Of misschien toch wel een beetje? 


Dus wij gaan er weer even voor zitten

Een oudere dame komt in beeld. Ze loopt richting het First Dates restaurant, terwijl de commentator haar subtiel introduceert.

Dan is ze even een tiental seconden volop met haar gezicht in beeld. Een wat rijpere dame met kort geknipte haartjes (eigenlijk meer een jongenskoeppie) en een beetje vaal/wit gezicht met een niet zo heel moderne bril op haar neus. Type lesbiënne zeg maar. Als ik mijn geld erop zou moeten zetten, dan zou ik zeggen dat ze voor de dames komt. Ik ben er bijna van overtuigd. Ik mis alleen de spijker(tuin)broek, maar verder klopte het hele plaatje.

Dan zegt mijn vent ineens heel serieus: "Volgens mij is deze vrouw allergisch voor peen en uien. Dat zie je aan het gezicht."

Dus ik kijk hem heel serieus en verbaasd aan. 

Hoe zie je dat dan?

Hij spoelt een stukkie terug en zegt "Kijk maar. Een wit gezicht en bijna geen rimpels terwijl ze wel al wat ouder is. De kleur wijst duidelijk op een peen en uien allergie.'

"Nou ja", dacht ik. "Het zal". En we kijken verder.

Zat ik er effe flink naast zeg! 


Toen barman Victor vroeg wie ze hoopte dat de deur voor haar zou binnenstappen, zei ze: "Gewoon een hele leuke aardige man, meer heb ik niet nodig." 

Dus óf ze zit nog in de kast, óf ik zit er compleet naast en ze is geen pot. 

Ik zet mijn geld nu maar even op het laatste, al hoop ik stiekem toch een beetje op het eerste, want ik zit er niet zo heel vaak naast bij het inschatten van mijn mede familieleden. En als klap op de vuurpijl: Mijn vent zat er dus effe helemaal niet naast! 

Want tot mijn grote verrassing vertelde de dame tijdens het diner aan haar mannelijke tafelgenoot, dat ze allergisch was voor.... peen en uien!


Nou ja zeg, mijn mond viel open 

Mijn vent begon te glimlachen. "Hoe wist jij dat nou?" vroeg ik... 

"Dit stukkie zat al in de vooraankondiging...." biechtte hij hard lachend op.

Naast dat ik een goede, maar blijkbaar niet feilloze gaydar heb, herken ik rokers ook altijd direct. Ik heb dus ook een smokedar! 

Ook zonder vooraankondiging herken ik ze. Zet honderd mensen op een rij waarvan er 70 roken en ik haal minimaal 60 rokers eruit. 


Hoe dat kan? 

Heel eenvoudig. Nicotine droogt de huid uit. Rokers hebben aanzienlijk meer en veel diepere rimpels dan niet-rokers van dezelfde leeftijd. Overigens verdwijnen die rimpels voor het grootste deel binnen een paar maanden nadat je bent gestopt.

De meeste mensen schatten rokers dan ook altijd 10 jaar ouder in dan ze in werkelijkheid zijn.

Daarnaast zorgt de teer en koolmonoxide in je sigaret ervoor dat je aderen minder flexibel worden en zich dichtknijpen. Dat leidt tot minder doorbloeding van je gezicht, wangen, handen en voeten en tot hogere bloeddruk. Daardoor hebben rokers het vaak ook kouder dan niet-rokers en hebben ze een asgrauw gelaat. Daar herken ik ze ook aan. Ook dit herstelt zich zodra je bent gestopt met roken.

Dan is er het oogwit. Bij de zwaardere rokers kun je dat beter omschrijven als ooggeel. De oogbol is één van de plekken waar het lichaam teerresten naar buiten werkt via de traanbuis. Ook dit herstelt zich als je straks bent gestopt.

De nagels zijn vaak droog en ruw en lelijk. Ook dat komt door de nicotine. 

Tanden zijn meestal geel, bruin, of zwart en bij de echte die-hard rokers zie je soms gaten in het gebit. 

De tanden zijn dan weggerot. 

Dat komt door de teer die op je tandwortels inbijt. Hierdoor verkleuren ze eerst om later volledig uit te vallen.

Rokers ruik ik ook al van 2 meter afstand. Daar hoeven ze niets voor te doen. Ze ruiken uit hun neus en mond en uit elke porie. 

En als laatste, zodra ze hun mond open doen, of moeten hoesten of kuchen, dan hoor je bij veel rokers een geluid waar de gemiddelde bariton jaloers op zal zijn. 


En zo weet ik dus de meeste rokers aan te wijzen. Mijn vent weet doet het vooral op voorkennis...

Is stoppen met roken jouw goede voornemen voor 2022? Dus wanneer stop jij met roken? Of ben je al begonnen? 

De voordelen zijn namelijk veel groter dan je denkt. Daar kom je pas achter als je de stap hebt gezet. En die stap kun je het beste nu zetten. Want van uitstel komt afstel. Net zoals die goede voornemens die tot eind januari in de lucht blijven hangen....

Klik hier en kom er zelf achter dat je belachelijk eenvoudig kunt stoppen, zodat deze keer je goede voornemen wel lukt!

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book