Sta buro
Geen verslaving maar gedrag
Marcel Borst
Geen verslaving maar gedrag
01/29/2024
3 min
0

De wijze les voor mij en voor jou als roker

01/29/2024
3 min
0

Ik heb thuis zo'n zit-sta-buro. Ik zit er nu achter om deze blog naar jou te schrijven. Een zit-sta-buro is makkelijk want die kun je tot de millimeter nauwkeurig, hoger of lager zetten. Zodat ie precies bij jou past. Afhankelijk van je eigen lengte.

Nu ben ik 2 meter en mijn vent is 1.78 meter. Hij wil niet met zijn armpjes in de lucht hangen als ie achter het buro zit en ik wil niet met een doorgebogen rug voorover hangen, omdat ik anders niet bij het toetsenbord kom.

Dus een zit-sta-buro aangeschaft. Een paar jaar geleden al. Heerlijk werken op dat ding. Met een knoppie voor omhoog en een knoppie voor omlaag. Met een echt motortje, dus lekker makkelijk.


Video's maken

Nu moest ik gisteren een paar video's maken. Dat doe ik het liefst als ik alleen thuis ben. Ik had de boel klaargezet en dacht:

"Weet je wat, ik ga het gewoon staand presenteren".

Dan heb ik namelijk een hele andere energie dan wanneer ik gewoon zit.

Dus ik ruim het buroblad op en zet de camera klaar. Ik druk op het knoppie omhoog en het bureau doet geen pukkel. Er is geen beweging in te krijgen.


Dus druk ik ook even op het knoppie naar beneden: ZZZZZZZZZZTTTT.

Ja hoor, die doet het wel. Meteen 10 cm naar beneden.


Knoppie omhoog: Weer geen pukkel.

Knoppie omlaag: Weer 10 cm naar beneden.


Apart.

Omdat het kwartje nog niet viel, deed ik nog een derde rondje. Buro alweer 10cm naar beneden. Het blad zat nu in mijn knieholte. Mijn bureaustoel moest op de laagste stand om mijn benen nog onder het blad te krijgen.


Het buroblad bungelde nog maar 40 cm boven de grond.


Oh jee, groot probleem... 😡😡😡


Want de volgend dag moest ik vroeg in de ochtend mijn gratis webinar geven. Ik kan dat moeilijk zittend op de grond presenteren. Ik werd dus een beetje nerveus. Het was inmiddels al 4 uur in de middag!


De leverancier

Dus gauw nog even contact gezocht met de leverancier.

Het telefoonnummer wordt helaas doorverbonden naar België.

België kent mij niet. Ik sta niet in hun systeem. Ook het ordernummer en het factuurnummer zijn daar onbekend.


Half vijf in de middag, ik in de stress en de klantenservice weet het ook niet.

Nou lekker dan. Ze vragen mij de factuur op te sturen met bewijs dat het buro niet meer werkt. Een video waarin ik laat zien dat ie het niet meer doet...

Echt waar.


Ik had net zo goed een foto kunnen sturen 🤔🤔🤔😁😁😁


Een half uur later mailen ze mij terug. "U heeft het bureau niet bij ons gekocht, wij wensen u veel succes".

Ik dus nog bozer. Hoe los ik dit nú weer op.

(Als ik een roker was geweest, had ik inmiddels alweer een half pakkie achter mijn kiezen, maar gelukkig voelen niet-rokers veel minder stress).


Mijn vent

Een uur later komt mijn vent thuis. 1.78 meter groot kijkt ie me aan, ziet aan mijn rood verhitte kop dat er iets helemaal niet goed is en ik wijs hem op het bureau dat inmiddels nog lager is gezakt, omdat ik die stomme demo videootje heb moeten maken voor die verrekte "klantenservice".

Mijn vent zegt doodleuk: "Dan reset je m toch gewoon effe?"

"Huh? Resetten? Daar is geen knoppie voor hoor. Alleen omhoog en omlaag schat....", zei ik nog vol overtuiging van mijn gelijk.


"Nou, wij hebben die dingen ook op het werk staan en als je m helemaal naar beneden brengt en dan beide knoppen indrukt, dan reset ie en doet ie het weer...", antwoordde hij gevat.

Hij loopt naar het bureau, zelfs hij moet nu bukken, drukt op de knop naar beneden, het bureau zakt de laatste 5 cm die er nog is, vervolgens drukt hij op beide knoppen tegelijk en daarna komt het bureau vanzelf weer omhoog.


Echt waar. Ik was 2,5 uur verder in alle staten en hij piept het gewoon in 20 seconden.


De les

Moraal van dit verhaal, de wijze les voor mij en voor jou als roker:


Hoe groot je ook denkt dan je probleem is,

Hoe je ook hebt geprobeerd daar een oplossing voor te vinden die voor jou werkt,

er is altijd wel iemand die een oplossing waardoor je wél zomaar in één keer van je probleem bent verlost. Ook van je rookprobleem!


Mijn bureau stond weer op de goede hoogte door de oplossing van mijn eigen vent.

Laat mij dan de vent zijn die de oplossing aanbrengt voor jouw rookprobleem.

Want ook dat probleem is heel simpel op te lossen.

Door een reset knop tussen de oren.


De knoppen die je daarvoor nodig hebt, vind je in mijn krachtige online programma dat al meer dan 10.000 rokers in één keer van het roken heeft afgeholpen.

Klik hier voor mijn online oplossing van jouw rookprobleem.

Reacties
Categorieën