De geile bril van je onbewuste

De geile bril van je onbewuste

Staat er nou "geile bril" als onderwerp van deze blog? 🤔

Da's een (bewust) foutje om jou deze blog te laten openen. Onbewuste beïnvloeding. 

Ik bedoelde eigenlijk "gele bril". Maar ja, dan opent niemand deze blog😁😁😁


Vooroordelen

Je onbewuste heeft last van vooroordelen. Hierdoor is het lastig risico's goed in te schatten en de juiste besluiten te nemen. Het is alsof je een (inderdaad gele) zonnebril draagt en de wereld in hele andere kleuren ziet dan ze daadwerkelijk zijn. 

Iemand komt naar je toe en laat zijn nieuwe t-shirt zien. Jij ziet een groen shirt, maar in werkelijkheid is hij donkerblauw. Je kunt dus wel gokken naar de echte kleur, maar je weet het nooit zeker. Niet zolang je de zonnebril op je neus laat staan.


Een vooroordeel kleurt op dezelfde manier jouw gedachten, jouw acties, jouw besluiten, jouw belevingswereld.

Zo kent het onbewuste een "heden" vooroordeel. Die kleurt jouw wereld ook anders.

Omdat je de toekomst niet duidelijk kunt zien, focust je onbewuste altijd op het nu. Als je dat doet, dan maak je jezelf geen zorgen over de toekomst. Dat heet "je kop in het zand steken". Dat is wat struisvogels doen als er gevaar heerst. Struisvogelpolitiek. 


Snelle behoeftebevrediging

Het onbewuste denkt dan aan de snelle behoeftebevrediging van een sigaret nu en niet aan het langere termijn effect van het doorroken straks. 

Een hartaanval, kanker, COPD of een vroegtijdige pijnlijke dood.


Omdat je onbewuste denkt dat de toekomst nooit komt en het nu er altijd is. Het houdt dus geen rekening met consequenties op langere termijn.

Een man die naar de hoertjes gaat denkt ook alleen maar aan korte termijn plezier. De SOA die hij dan wellicht oploopt komt niet in zijn gedachte op. Achteraf heeft hij daar spijt van. Bij de pijnlijke ingreep in het ziekenhuis. Ben je dan volledig overgeleverd aan dit "nu-principe" van jouw onbewuste? 

Nee. Gelukkig niet.


De eerste stappen

Nu je hiervan bewust bent, heb je de eerste stap al gezet.

De volgende stap is om het beeld van de niet-roker meer overtuigend te maken dan de behoefte aan de eerstvolgende sigaret nu. 

Maak je toekomstbeeld dus helderder en overtuigender!


Hiervoor gebruiken hypnotherapeuten (en ik dus ook) de techniek van visualisaties. Mijn online programma zit er vol mee.

Maak levendige overtuigende beelden van een succesvolle jij. Zie jezelf je doelstelling halen. Zie jezelf als een niet-roker.


Tiger Woods doet dit ook in gedachten bij elke bal die hij op de golfbaan moet slaan. Barack Obama, Richard Brenson en vele topsporters doen het elke dag weer. 

Waarom? 


Omdat het werkt. Het wordt een ervaring in plaats van een concept.

Je creatieve deel doet nu ook mee. Niet alleen je logica. En je creatieve deel is een belangrijk deel van je onbewuste (of is het andersom?)


Visualisatie

Zie jezelf dus als een gelukkige niet-roker. Dat is de start van het besluit om straks te stoppen met roken.

Net als bij kleding kopen: Je ziet het altijd eerst aan (in gedachten of in de spiegel) en dan pas koop je het. Je koopt nooit ongezien een paar schoenen maat 46 (in mijn geval) toch?

Alles begint dus met een beeld in je hoofd. Zo begon je ook met roken: Je maakte een beeld dat het stoer was. Dat je het geweldig vond. Dat vriendjes je daardoor nog leuker zouden vinden. Of dat die ander je daardoor wél zou accepteren. 

Je deed het eerst in gedachten, daarna deed je het in het echt.

Doe dit nu dan ook. 

Omdat je wilt stoppen met roken. 

Doe het elke dag. Oefen het. 


Zodat het beeld dat jij maakt, het beeld van de niet-roker die jij straks bent, een opdracht is voor je onbewuste nu. Want wat jij nu inbeeldt, is voor je onbewuste de werkelijkheid. Het nu.

En mocht je liever in één keer helemaal van die gedachte en behoefte aan een sigaret afwillen, dan zeg ik: 

Tot ziens, tot online...😁 


Schrijf je hier in voor mijn online programma waardoor je binnen 14 dagen een niet-roker bent

Over de schrijver
Ik ben Marcel Borst. Ik ben gecertificeerd hypnotherapeut. Ik heb diverse opleidingen gevolgd op het gebied van Neuro Linquistisch Programmeren (NLP), (zelf)hypnose en hypnotherapie. Zowel nationaal als internationaal. Ik ben ooit begonnen met trainingen bij de Stichting Educatieve en Therapeutische Hypnose (SETH) in Utrecht. Daarna heb ik diverse vervolgopleidingen gedaan bij het Hypnose Instituut Nederland in Wormerveer (Hypnotherapie en NLP Master 1.0, 2.0 en 3.0). Daar ben ik uiteindelijk ook afgestudeerd als NLP practioner en als Master Hypnotherapist in 2012. Ik heb nog vele andere trainingen gevolgd bij internationaal bekende hypnotherapeuten zoals Tom Silver, Justin Tranz, Anthony Jacquin, Bob Burns en bij Larry en Cherryl Elman. Tijdens de opleiding begon ik al heel snel mensen van het roken af te helpen. Ik bleek hier heel succesvol in te zijn. Mijn succespercentage ligt aanzienlijk hoger dan bij collega therapeuten. Naast een online programma voor stoppen met roken, geef ik ook workshops en in-house bedrijfstrainingen stoppen-met-roken voor grote groepen rokend personeel. Binnen een dagdeel is het rokend personeel dan een niet-roker.
Reactie plaatsen

Heb je mijn gratis E-book al? Vol met tips en trucs hoe je ook op eigen kracht kunt stoppen met roken. 

In mijn e-book lees je over  gedachtenfouten en illusies, waardoor je nu wel  stopt met roken! 

Laat hieronder je naam en email adres achter. Dan stuur ik je het e-book toe, met als bonus extra tips, adviezen en verdere inspiratie om te stoppen met roken. Uiteraard kun je altijd jezelf weer uitschrijven met slechts één druk op de knop. Want ik weet natuurlijk niet precies wanneer jij bent gestopt met roken.

Stoppen met Roken gratis e-book