Wat zit er in een sigaret?

Het antwoord dat de meeste mensen geven is uiteraard tabak. En dat klopt. Wat veel mensen echter niet weten is dat de tabaksindustrie zelf ook nog eens enorm veel toevoegingen doet. Chemicaliën, smaakjes en stofjes met een bepaald effect in je hersenen. Ik vertel dat altijd in het voorgesprek dat ik heb met cliënten die willen stoppen met roken. En daarbij zit ook het meest dodelijke gif ter wereld…. In de animatie in dit blogbericht zie je wat voor effect deze toevoegingen hebben op jouw lichaam.

Aantal chemicaliën in sigaretten

Als ik praat over alle toevoegingen die de tabaksindustrie in sigaretten stopt, dan ga ik zelf altijd uit van de onderzoeken die de minste toevoegingen aantonen. Gewoon om zeker te zijn dat ik niet overdrijf. Want er zijn vele onderzoeken die tot duizenden stoffen aantonen in sigaretten. Ik ga altijd uit van “slechts” 200 chemicaliën, 56 zware metalen of metaalverbindingen, 36 daarvan zijn giftig voor de mens en een landbouwbestrijdingsmiddel dat ook nog eens dodelijk is voor alles wat leeft: nicotine.

Grootschalig onderzoek RIVM

In bijgaande bijdrage op RTL nieuws lees je meer over het grootschalig onderzoek dat het RIVM heeft gedaan naar sigaretten. Vooral het verband tussen suikers en vloeistoffen in sigaretten en schadelijke stoffen in rook. Wat blijkt: de toegevoegde stoffen maken de rook nog giftiger.

Klik hier om het nieuwsbericht te lezen.